AquaFlanders op Aquarama Trade Fair 2019

Dit jaar vindt de 14de editie van Aquarama plaats op donderdag 24 oktober. Ook is AquaFlanders aanwezig met een stand en boeiende infosessies.

In de voormiddag hebben we een studiedag met als thema 'Wijzigingen in het landschap van keuringen: Wat betekenen de nieuwe ontwikkelingen voor jou?' Op een halve dag ontdek je welke impact de wijzigingen in het nieuwe Algemeen Waterverkoopreglement (AWVR) hebben voor jou. Je ontdekt wat er allemaal verandert bij de keuring van de binneninstallatie en de privéwaterafvoer. Bovendien licht de VMM haar beleidsvisie toe.

PROGRAMMA STUDIEVOORMIDDAG

Uur

Onderwerp

09:30

Ontvangst

10:00

Verwelkoming en toelichting

Mieke Van Hootegem, voorzitter AquaFlanders

10:30

Keuring van de binneninstallatie: wat verandert er?

  • Toelichting bij het nieuwe AWVR

Kris Van den Belt, diensthoofd Grondwater en Lokaal waterheer van de VMM

11:20

Keuring van de privéwaterafvoer: wat verandert er?

  • Toelichting bij het nieuwe AWVR

Ingeborg Barrez, afdelingshoofd Ecologisch toezicht van de VMM

12:05

Slotwoord

Johan Verbauwhede, voorzitter directiecomité Drinkwater

12:15

Lunch op de stand van AquaFlanders


NIEUW IN VLAANDEREN: VAKOPLEIDING ‘HYGIËNISCH WERKEN AAN ONDERGRONDSE LEIDINGEN’

Het garanderen van de kwaliteit van het drinkwater is topprioriteit voor de Vlaamse watersector. Dit maakt dat het hanteren van een strikte hygiëne bij werkzaamheden aan ondergrondse leidingen van cruciaal belang is. AquaFlanders, de federatie van de Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders, stelt daartoe de nieuwe opleiding ‘Hygiënisch werken aan ondergrondse leidingen’ voor. Deze opleiding richt zich tot alle uitvoerders uit de watersector en de bouwsector.

Van 14u00 tot 14u30 gaat AquaFlanders de nieuwe vakopleiding 'hygiënisch werken aan drinkwaterleidingen' voorstellen. Deze opleidingen starten vanaf 3 december 2019.

DEELNAME EN INSCHRIJVING

Deelname aan de studievoormiddag en aan de voorstelling van de vakopleiding is gratis, maar inschrijven is wel vereist. Schrijf je dus snel in via deze link.

PRAKTISCHE INFO

Aquarama Trade Fair 2019
Donderdag 24 oktober 2019
van 9u30 tot 18u
Brabantlaan 1, Leuven - Haasrode