Consulteer de tariefplannen drinkwater 2023-2028

Wist je dat? Dit jaar krijg je opnieuw de kans om mee na te denken over de tariefplannen voor drinkwater. Binnenkort zijn de plannen openbaar beschikbaar. Dan kan je ze inkijken en opmerkingen doorgeven. Houd deze pagina in het oog voor updates.

Hoe verloopt de consultatieronde?

Vier waterbedrijven zullen dit jaar een tariefplan indienen bij de WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het gaat om Aquaduin, AGSO Knokke-Heist, De Watergroep en FARYS. Vanwege de nakende fusie tussen Pidpa en water-link, zullen zij dit jaar geen tariefplan indienen. Voor hen geldt een aangepaste regeling.

Elk waterbedrijf licht de plannen toe aan haar abonnees in een consultatiedocument. Hierin staat de strategie van het waterbedrijf. Die zal ervoor zorgen dat drinkwater de komende jaren betaalbaar blijft en dat er op een duurzame manier voldoende en kwaliteitsvol drinkwater uit je kraan vloeit.

Gedurende 30 dagen krijg je de tijd om de plannen in te kijken. Een kans die je best niet onopgemerkt laat voorbijgaan. Want, de tariefplannen bepalen de drinkwatertarieven voor de periode 2023-2028. Je opmerkingen, standpunten en bezwaren worden door je waterbedrijf verwerkt voordat het haar definitieve plannen voorlegt aan de WaterRegulator.

Bekijk hier het consultatiedocument en het tariefplan voor jouw waterbedrijf*:

*Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe informatie.

Wat gebeurt er na de consultatieronde?

Na de consultatieronde dienen de waterbedrijven hun tariefplannen in bij de WaterRegulator van de VMM. Deze beslist voor 21 december 2022 over het tariefplan. Zo zijn de drinkwatertarieven voor het verbruik vanaf 1 januari 2023 tijdig gekend. Meer informatie vind je hier.

Infographic procedure tariefplan

Veelgestelde vragen

Hoe worden de tariefplannen opgemaakt?