Watersector lanceert campagne op Vlaamse scholen: #ikdrinkkraanwater, ook op school!

Banner

Het is gezond, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee én het wordt rechtstreeks aan huis geleverd. Het lijkt dan ook logisch dat we met z’n allen kiezen voor kraanwater in ons glas of drinkbus. Toch zit het drinken van flessenwater er bij ons, Vlamingen, stevig ingebakken. Vandaar dat AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, een sensibiliseringscampagne lanceerde over kraanwater. Dit doen we online, op deze website en op social media, maar ook door gerichte acties te organiseren. Een eerste actie die we lanceren is er een voor de Vlaamse scholen.

Kies je voor kraanwater op school en maak je werk van duurzaam watergebruik? Dan kan je rekenen op de steun van de Vlaamse waterbedrijven om je engagement waar te maken en je projecten en acties in de spotlights te zetten. Om die steun vorm te geven, lanceren we het charter "Kraanwater op School".

Kunnen alle scholen deelnemen?

Deze actie richt zich zowel op kleuterscholen als op lagere en secundaire scholen die willen inzetten op een duurzaam watergebruik en die inspanningen leveren om kraanwater te promoten als een waardevol drinkwater.

Wat zijn de voordelen van het Kraanwatercharter?

Wanneer jouw school dit charter ondertekent, zullen we niet enkel nauwgezet toezien op de waterkwaliteit op jouw school, je krijgt van ons bovendien een pakket posters, banners en een kraanwaterbordje, waarmee je je kenbaar kan maken als kraanwaterschool. Als Kraanwaterschool krijg je ook korting bij een bezoek aan waterdoecentrum Hidrodoe! Deze korting bedraagt 10% en is geldig voor 1 klas per school. Intussen werken we achter de schermen ook aan een aanbod van educatief materiaal over duurzaam watergebruik.

Wordt jouw school “Kraanwaterschool van het jaar”?

Wanneer je als school het Kraanwatercharter ondertekent, kan je bovendien ook een eigen pagina aanmaken op het Kraanwaterplatform. Daarop kan je acties en projecten delen die je organiseert rond het drinken van kraanwater en rond duurzaam watergebruik. Je kan foto's en video's posten en verhalen vertellen vanuit je school, én je kan deze delen via social media en e-mail. Zo kan je niet alleen andere scholen inspireren, maar kan je ook je volgers oproepen om op jouw school te stemmen als dé Kraanwaterschool van 2019-2020!