Kraanwater? Ready, set H2GO!

De ideale sportdrank? Dat is kraanwater. Want kraanwater da’s gaanwater. Met deze slogan wil AquaFlanders, de sectorfederatie van de Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders, jong en oud overtuigen om kraanwater te drinken tijdens het sporten.

Gaanwater 4

De campagne wil laten zien dat iedereen, jong of oud, recreatief of professioneel sporter, maar één sportdrank nodig heeft: kraanwater

“In tegenstelling tot sportdranken, die vaak veel suiker bevatten, is kraanwater een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten”, aldus Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. “Het is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en kalium, die belangrijk zijn voor je spierfuncties en bloedcirculatie. Bovendien bevat kraanwater geen calorieën en is het een voordelige en duurzame sportdrank.”

Kraanwater is een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten. Het is bovendien een voordelige en duurzame sportdrank.

Carl Heyrman, algemeen directeur AquaFlanders

#ikdrinkkraanwater

De campagne past binnen de bredere sensibiliseringscampagne #ikdrinkkraanwater van AquaFlanders die al geruime tijd loopt. Met deze campagne sensibiliseert en informeert de sectorfederatie iedereen rond duurzaam watergebruik. Kraanwater drinken tijdens het sporten vermindert immers de nood aan plastic flessen en vermindert de CO2-uitstoot van het transport. Zo draagt het bij aan een duurzamere toekomst.

AquaFlanders wil ertoe komen dat het vanzelfsprekend is dat het water uit de kraan drinkwater is en dat we dus in vraag gaan stellen of het wel logisch is om dit waardevolle kraanwater te gebruiken om bijvoorbeeld het gazon te besproeien of het toilet door te spoelen.

Een jaar gratis sporten

Kraanwater drinken wordt nu ook extra beloond. Sportliefhebbers kunnen meedoen aan de Gaanwater-wedstrijd. Zo maken ze kans op een jaar lang gratis sporten. Een geweldige manier om de voordelen van kraanwater te ontdekken en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en actieve levensstijl.

Deelnemen kan via www.kraanwater.be. Op de website moeten deelnemers druppels tellen en een schiftingsvraag beantwoorden. Op het einde van de wedstrijd maakt AquaFlanders vier winnaars bekend.

Gaanwater 2