Wij zoeken een enthousiaste freelancer voor de opmaak van educatieve pakketten over water

Ben je op de hoogte van de leerplannen en kan je als geen ander boeiend lesmateriaal ontwikkelen voor kinderen op verschillende leeftijden? Word je bovendien enthousiast van het idee om zes maanden aan de slag te gaan met educatieve pakketten over kraanwater en duurzaam watergebruik? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

freelance opdracht van 1 februari tot 31 juli (gedeeltelijk bij eindklant)

Wat verwachten we van jou?

Je gaat zes maanden freelance aan de slag met het ontwikkelen van lesmateriaal per graad, omtrent drie thema’s: kraanwater, duurzaam watergebruik en integraal waterbeheer. Bovendien werk je ook educatief materiaal uit dat gebruikt kan worden voor, tijdens en na een bezoek aan onze bezoekerscentra en waterproductiecentra.

Deze opdracht kadert in het “kraanwaterproject”, een sensibiliseringscampagne voor duurzaam watergebruik. Via dit project wil AquaFlanders iedereen ervan bewust maken dat kraanwater in de eerste plaats kwaliteitsvol drinkwater is. Vanuit dat besef denken we bewuster na over een duurzaam watergebruik.

Bundelen en updaten van lesmateriaal

Je maakt een inventaris op van het reeds beschikbare lesmateriaal over bovenstaande thema’s. Je bundelt het educatief materiaal van de waterbedrijven, zorgt voor een zorgvuldige update van alle content en vertaalt dit alles naar de huidige leerplannen van het basisonderwijs in Vlaanderen.

Nieuwe pakketten uitwerken

Je gaat na welke info ontbreekt en werkt extra materiaal uit over de drie hoofdthema’s. Je vertaalt de kennis die beschikbaar is in de sector naar boeiend lesmateriaal op maat van lagere schoolkinderen. Dit is een creatief proces waarbij je gestuurd zal worden door de stafmedewerker communicatie van AquaFlanders en door waterdoecentrum Hidrodoe.

Educatief materiaal voor schoolbezoeken

De Vlaamse waterbedrijven bieden de scholen ook de mogelijkheid aan om een bezoek te brengen aan hun waterproductiecentra, watertorens, bezoekerscentra en natuurlijk het waterdoecentrum Hidrodoe. Jij werkt aantrekkelijk materiaal uit waarmee de leerkracht aan de slag kan gaan in de klas, ter voorbereiding van zo’n bezoek, maar ook tijdens en na afloop van het bezoek. Voor de uitwerking van dit educatief materiaal werk je nauw samen met de collega’s die ter plaatse de bezoeken begeleiden.

Lay-out

Tot slot zorg je voor passend beeldmateriaal voor de educatieve pakketten en giet je alles in een eigentijdse Kraanwater-look.

Sturing en samenwerking ihkv de opdracht

Je zal je regelmatig verplaatsen om informatie te vergaren bij de verschillende waterbedrijven in Vlaanderen en bij waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals. Bovendien ga je regelmatig op overleg bij de stafmedewerker communicatie van AquaFlanders.

Wie zijn wij?

AquaFlanders behartigt de belangen van de waterbedrijven en rioolbeheerders en werkt mee aan een gestroomlijnd en modern waterbeheer. We willen Vlaanderen ook informeren en sensibiliseren rond duurzaam watergebruik.
Ben je enthousiast? Ga dan zeker eens kijken op de website en sociale media van ons kraanwaterproject en van waterdoecentrum Hidrodoe:

Wie ben jij?

  • Je bent een freelancer met een bachelordiploma op zak en je hebt bij voorkeur al 2 jaar voor de klas gestaan. Die combinatie maakt dat je een sterk inzicht hebt in de realiteit op school en in de leefwereld van kinderen en leerkrachten in het lager onderwijs.
  • Je hebt een uitstekende kennis van de leerplannen van het basisonderwijs
  • Je beschikt over een flinke dosis creativiteit en enthousiasme.
  • Je hebt een vlotte pen en kan doelgroepgerichte teksten schrijven.
  • Je bent dynamisch, weet van aanpakken en kan in hoge mate zelfstandig werken.
  • Je beschikt over eigen vervoer en je kan je gemakkelijk verplaatsen doorheen Vlaanderen.
  • Je bent leergierig en je hebt het vermogen om je snel in te werken in nieuwe materie.
  • Je bent nauwgezet en kan gestructureerd organiseren en plannen.
  • Je verplaatst je vlot doorheen heel Vlaanderen.

Je hebt een streepje voor als je

  • vlot overweg kan met grafische programma’s zoals Indesign of Illustrator.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een boeiende en uitdagende freelance opdracht in de Vlaamse watersector. Je gaat zes maanden aan de slag, van 1 februari 2020 tot 31 juli 2020.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en wil je deze boeiende uitdaging aangaan? Bezorg ons dan jouw gemotiveerde kandidatuur en offerte. Intekenen op deze freelance opdracht kan je tot en met zondag 12 januari 2020 bij An Coppens, stafmedewerker communicatie, via acoppens@aquaflanders.be