Opleiding keurder waterinstallatie klasse B

Vanaf 1 januari 2020 geldt de nieuwe bevoegdheidsverdeling. Deze verdeling werd reeds aangekondigd op de bijscholing van 2019.

Tijdens de bijscholing werd de opbouw van de bevoegdheidsverdeling toegelicht, en werd de nodige uitleg gegeven van de regels van een klasse C keuring.
Het behalen van de bevoegdheid klasse B is vrijblijvend, maar indien u deze wenst te behalen, dient u verplicht een extra opleidingssessie te volgen die specifiek handelt over de regels van een klasse B keuring.

U dient minstens één jaar actief te zijn als klasse C keurder om u in te schrijven voor de opleiding tot klasse B keurder.

Datum:

  • Opleiding incl. theorie-examen: 13 juni 2022
  • Herkansing theorie-examen (optioneel): 27 juni 2022

Praktisch:

De sessie bestaat uit 3 delen, en zal een halve dag in beslag nemen.

  • Theorie: de specifieke werkbladen en normen worden toegelicht
  • Praktijk: de regels worden toegepast op enkele praktijkvoorbeelden en cases
  • Meerkeuzetest: om te slagen voor deze test, dient u minstens 10/20 te behalen. Indien u niet slaagt voor deze test, zal u een verplichte begeleiding moeten volgen.
  • Max. 15 personen per sessie (voor- of namiddag)

Er wordt geen lunch voorzien.

Prijs:

  • Opleiding incl. theorie-examen: 160,00 EUR (excl. btw)
  • Herkansing (optioneel en op afspraak): 50,00 (excl. btw)

Alle sessies vinden plaats in het opleidingslokaal bij AquaFlanders, Desguinlei 250, 2018 Antwerpen.
Omdat het belangrijk is dat iedereen de nieuwe regels goed beheert, wordt er gekozen om met beperkte groepen te werken van maximum 15 personen.

Voor de inschrijvingen wordt het principe 'first come, first serve' toegepast. Als de vraag groter is dan het aanbod, wordt er gekeken naar de datum en het uur van inschrijving.

Ter verduidelijking:

AquaFlanders kan en wil niemand beletten om de sessie in zijn/haar vrije tijd te volgen (d.w.z. zonder toestemming van de werkgever). In dat geval ontleent u – indien u slaagt in de bijhorende test – geenszins de bevoegdheid om als werknemer van uw organisatie keuringen klasse B uit te voeren als dat niet behoort conform interne afspraken tot het uw toegewezen takenpakket.

Veelgestelde vragen

1. Theorie-examen
1.1. Herkansing theorie-examen (optioneel en op afspraak)

Inschrijven

Jouw gegevens